Laatste bericht uit Sydney ( snik snik)
Blijf op de hoogte en volg Dennis en Agnes
21 November 2006 | Nederland, Delft
We hebben vanaf een mooi terras eerst een lekker kopje cappuchino genomen, of was het nou een long black John of zoiets?
Degene die het weet mag het zeggen. In ieder geval zeer de moeite waard, kijk maar eens naar 1 van de vele mooie fotos die Den daar heeft gemaakt.
Hierna zijn we doorgereden naar Echo Point, we wilden de weg nemen naar Victoria maar die was vanwege bushfires afgesloten en zodoende moesten we 40 kilometer omrijden.
Echo Point is echt toeristisch, een groot platform met uitzicht op drie rotsen die ze de three sisters noemen. Goed er zit een hele legende achter die ik jullie zal besparen, maar in ieder geval leveren deze drie rotsen heel wat boterhammen op voor de Australieers die hier werken.
We hebben hier in ieder geval veel informatie gehaald voor een mooie wandeling die we van plan waren te doen nl. The Great Round Walk.
Deze wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en begon pal bij onze camping bij Katoomba Falls. Hier liepen we langs een klif met prachtige uitzichten naar de Three Sisters waar we de Giant Stairway van 861 treden naar beneden namen vervolgens via het dal lopen naar een trein die wel heel erg "steep" omhoog ging, daarna de Skyway een soort kabelbaan met een glazen vloer over het dal en toen weer terug lopen naar de camping. Al met al een schitterde wandeling. Smiddags zijn we naar de bioscoop geweest eentje met een scherm van wel 6 verdiepingen hoog met een prachtige documentaire over de Blue Mountains en toen was de dag al weer zowat om.
Op de tweede dag ( zondag ) in de Blue Mountains wilden we naar de Jenolan Caves gaan, op aanraden van Mirjam en Bas waar we goede ervaringen mee hebben. Maar goed we gingen vroeg weg en plm 10 kilometer voorbij Blackheat werd de rook van de Bushfires steeds dikker en ook onderweg kwamen we veel branweerwagens tegen. Zelfs die grote helicopters met van die waterzakken vlogen af en aan. Langs de weg waren veel kleine brandjes die na naderhand bleek bewust zijn aangestoken om er voor te zorgen dat de echte brand geen brandbare stof meer heeft om te branden. Nou zijn we allebei BHV'ers maar daar zijn is toch wel eng hoewel de Aussies er makkelijk over doen hoor. Dan maar mietjes en terug gaan, we moesten die middag ook nog terug over diezelfde weg. Maar goed eenmaal in Blackheat maar naar een mooi uitzichtpunt gegaan Govets Leap. Nou mooi er was dus niets aan , we zagen alleen maar rook in het dal, zelf de fotos zijn niet mooi genoeg om op het net te zetten.
Dan maar weer terug naar Katoomba en wat andere dingen gedaan zoals de korte wandelingtjes bij Scenic World, was trouwens best wel een leuk alternatief voor Jenolan Caves. In Katoomba viel de rrook nog wel mee, maar als de wind ging draaien zag je het onze kant op komen. Wat een werk zullen die brandweerlui hebben. Veel respect hebben we hier voor. En nu, nu zitten we in Sydney, vanmorgen hebben we afscheid genomen van de camper en zijn we in een hotel. Trouwens de ligging is ideaal midden in het centrum, gezellig bij Hyde Park. Maandagmiddag zijn we alvast maar even gaan wandelen naar the opera House. Ik(Agnes) vond het een mooi gebouw maar Dennis vond het net Smrurfenhoedjes en van afstond vond hij het mooier dan van dichtbij. Wat een levendig gebied daar in Sydney. Voor de tweede dag in Sydney hadden we een mooi programma samengesteld. Vroeg op en het eerste wat we gingen doen was een rondleiding door het opera house. Helemaal geweldig die concertzaal. Daarna gaan wandelen door de botanische tuine naar een geweldig punt waarvandaan je zowel de opera house als de harbour bridge kan fotograferen. Toen terug gewandeld naar de Harbour bridge en vanaf een van de vier pilaren( Pylon Lookout) wederom genoten van de prachtige uitzichten. Toen over de brug gewandeld en met de trein weer terug. Het openbaar vervoer is hier geweldig je koopt een dagpas voor 9 euro en je kan de hele dag met alle bussen en treinen en ferrys reizen. Toen hebben we de Skytower bezichtigd. Dit is een soort Euromast maar dan hoger en wederom weer fantastische uitzichten. Inmiddels was het 5 uur en hebben we de ferry genomen naar Manly. Dan kom je ineens in een heel ander stuk van Sydney tercht met heerlijke stranden en volop gezelligheid. Hier zijn we eens een keer lekker uit eten geweest en daarna de ferry teruggenomen naar Sydney. Wat is Syney by night toch mooi, zoniet mooier dan bij daglicht. Eeen geweldige skyline al die lichten en kleuren van de neon reclames. Echt geweldig had dit niet willen missen. Uiteindelijk waren we om 22 uur terug in het hotel heel voldaan en een paar platvoeten. Ik wou dat wij stappentellers hadden meegenomen dat had het nu op tilt geslaan.Nou dat was het verhaal van onze reis. Vandaag gaan we nog even rustig wat winkelen en genieten van onze op een na laatste dag Down Under. Donderdag om 17 uur vliegen we terug naar ons kleine kikkerlandje Het is bij jullie dan donderdagochtend 7 uur. En vrijdag om 9.45 uur landen we weer op schiphol. Het is op twee korte stops na( Singapore en Frankfurt) bijna aan 1 stuk vliegen, maar ja dan heb je ook wel heel wat gehad. Iedereen nogmaals bedankt voor de reacties en we kunnen ze morgen nog lezen en anders als we weer thuis zijn.
Heel veel groetjes van Dennis en Agnes
Nog even wat feiten en cijfers:
Aantal kilometers totale reis: 8010
Tijverschil Queensland: 9 uur later
Tijdverschil New South Wales: 10 uur later
Hoogtepunten Oostkust: Daintree NP, Great Barrier Reef, Whitesundays, Lammington National Park, Blue Mountains, Sydney
22 November 2006 - 07:05
Thea & René:
Hoi Den & Agnes,
We hebben genoten van jullie foto's en verslagen! Wat een fantastische reis is het geworden. En ook nog enorm bedankt voor de kaarten en het berichtje! Dat verslag krijgen jullie nog van ons ;-)
T&R&M&L -
22 November 2006 - 08:39
Loes:
Wat een mooie verhalen allemaal. Nog veel surfers gezien?
Tot snel! -
22 November 2006 - 17:48
Marloes:
Ik heb genoten van alle info die jullie mij gaven! Hoop jullie dagboek een keer nodig te hebben voor mijn Aussie reis! Want dit is wel een heeeele mooie reis! Tot snel en geniet nog even van Sydney!! -
22 November 2006 - 20:53
Wim Spaans:
Ik vind het jammer voor jullie dat het er weer opzit, maar volgens mij heb je niets te klagen. Dit is werkelijk een prachtige reis geweest. Bedankt voor alle verslagen
Tot later -
22 November 2006 - 21:16
Nel En Dick:
We hebben weer genoten van de verhalen en zullen de berichtjes missen. Vanuit Delft is het toch anders nietwaar? Wensen jullie een hele goede terugreis en geniet nog even na
groetjes -
22 November 2006 - 21:48
Brigitte:
Ha Agnes en Dennis, bedankt voor jullie leuke verhalen. Ik was af en toe weer een beetje op vakantie. Een goede reis terug -
25 November 2006 - 16:42
Bastian En Mirjam:
Hoi Agnes en Dennis,
Wederom weer een superverhaal en mooie foto's!
Erg jammer (voor jullie helemaal natuurlijk!) dat jullie reis er weer op zit. Wij hadden weer even helemaal het Aussie gevoel weer terug. Wat een heerlijk mooi land is het toch he?!
Sydney vonden wij ook heel gaaf en zeker ook Sydney by night, wat we toen met papa en mama hebben gezien!
Werkse weer en wie weet tot snel!
Liefs van Bastian en Mirjam