De heide in bloei wat een cliffhanger!!!! - Reisverslag uit Delft, Nederland van Dennis en Agnes - WaarBenJij.nu De heide in bloei wat een cliffhanger!!!! - Reisverslag uit Delft, Nederland van Dennis en Agnes - WaarBenJij.nu

De heide in bloei wat een cliffhanger!!!!

Blijf op de hoogte en volg Dennis en Agnes

06 September 2012 | Nederland, Delft

Je zal toch nu maar vakantie hebben in Nederland. Wij boffen maar, tegelijkertijd beseffen we ook dat vele vrienden in de Hollandse zomer het minder hebben getroffen en zelfs naar het buitenland zijn vertrokken voor het mooie weer.
Van tevoren hadden we ons voorgenomen dat wanneer het weer slecht wordt we naar iets anders zouden uitkijken. Maar eigenlijk hadden we allebei veel zin om mijlen ( lees genieten) met onze G’DAY MATE te maken. De vorige eigenaar had in 5 jaar tijd 1300 mijl gevaren, wij hopen op meer.
Tijdens de eerste week van onze vakantie werden we in de vroege ochtend verrast met een cameraploeg. Wel 15 man dartelden rond geluidsman , cameraman acteurs visagie kortom compleet spannend wat hier ging gebeuren. Agnes heeft stiekem fotos en films gemaakt, helaas had de regisseur dat door en kwam toch wel even vriendelijk vragen of we die voor ons zelf wilde houden. Die kom je dus nu niet tegen. Wel jammer hoor dat we het niet mogen vertellen maar na november weten jullie meer en zullen we de fotos plaatsen. Mogelijk speelt Agnes nog een rol . Wat een cliffhanger!!!!!!!
Na dit avontuur zijn we af gevaren naar het Noorden. We hebben dit jaar nog nooit zoveel de sluis van Enkhuizen gepasseerd. Makkum, Workum ( lekker BBQén met Rob en Yvon),Medemblik we hebben ze allemaal vereerd met een bezoekje maar het wordt pas echt leuk als we naar de eilanden kunnen, hoewel Den het zoute water maar vind plakken.
Waar vrienden van ons met gemak naar de wadden afvaren blijft het voor ons toch steeds nog spannend. Toch maar weer het boek erbij en weer de kennis van Eb en Vloed ophalen. Hoe was het ook alweer met LLWS ( laag laag water spring ) of LAT ( Lowest astronomical Tide) en de rijzing van het water t.o.v NAP. Kortom gewapend met een lijntjes schrift weer de nodige tekeningen gemaakt, dat alles om te kijken of wij met onze diepgang wel over het ondiepste gedeelte konden varen. Gelukkig was dat geen probleem omdat wij niet over de wantij ( gedeelte wat droog valt met Eb) varen Het mooiste is natuurlijk met stroom mee naar Texel te varen. Dat scheelt al gauw 2 knopen per uur. Met prima weer en een klein windje waren we in 2 en half uur op Texel. Het blijft een mooi eiland echt een vakantiegevoel krijg je daar, zeker met mooi weer. Dat de jachthaven van Texel soms ook koninklijk bezoek krijgt geeft al aan dat het er erg leuk is. We hebben één dag een fiets gehuurd dat ging in eerste instantie niet van harte. De verhuurder van de jachthaven smeerde ons een fiets aan met een hondenmand achterop terwijl wij graag fietstassen wilden. Tot overmaat moesten we daar 2 euro extra voor betalen en wiebelde de hondenmand al nog voordat we gingen fietsen . Den was het zo zat, gaf de fietsen terug en we naar het dorp liepen om daar prachtige fietsen met tassen te huren. We hebben het zuidelijk deel van Texel bekeken en onderweg een prachtige wandeling gemaakt door de bloeiende heide. De andere dag zijn we met de vouwfietsen op pad geweest en naar Den Burg gefietst. Daar heerlijk gewinkeld wat een gezellig dorp is dat en wat een leuke winkeltjes daar zeg.
Het was vroeg op vanochtend maar het was het waard. Alleen op de Waddenzee en net na zonsopgang, prachtig. Een lekker windje 3 tot 4 NW afgewisseld met motoren omdat de wind weg viel. Vandaag zijn we weer in Enkhuizen de vaste wasplek van Agnes. Morgen voor de zoveelste keer weer door de sluis en nog één week genieten van het Markermeer.
Groetjes van ons

• 06 September 2012 - 23:42

Dick:

Jullie hebben inderdaad enorm geboft met het weer. Wellicht zie ik jullie vrijdagavond. Ik ben er danmet Nighel. Zaterdag de wedstrijd van de club en zondag weer een wedstrijd met de spanker van Stephan samen met mijn schoondochter. Wij gaan voor de winst.
    Misschien tot vrijdag, groet Dick

• 07 September 2012 - 12:32

Thea Billroth:

hoi agnes en Dennis,

Wat een leuk verslag en jullie genieten er lekker van, groot gelijk. Ik hoorde van Brigitte dat jullie een geweldige boot hebben en een leuke dag met hun hebben gehad. Gaaf hoor.

Blijf lekker genieten en ik vind he leuk wat van jullie te lezen.

vr,gr, Thea

• 10 September 2012 - 08:17

Brigitte:

Ha levensgenieters,

Leuk om jullie verslag weer te lezen. Ben benieuwd "lees nieuwsgierig"naar de geheime foto's.
    Geniet nog van jullie vakantie en ons mooie land.

• 14 September 2012 - 17:40

Gerard En Marian:

Hallo daar!!!

Heerlijk he zo'n vakantie met mooi weer. Wij hoorden ook tot de gelukkigen, wij zijn vandaag thuisgekomen.
    Toevallig..................... wij waren ook in Workum, dat we jullie niet tegengekomen zijn hahahahaha.

groetjessssssssssssssssss