Prima rijden op de Zweedse wegen

Door: DENNIS EN AGNES

Blijf op de hoogte en volg Dennis en Agnes

15 Juni 2017 | Zweden, Falun

DAG 4 13 juni 2017 Saffle-Karlstad (82,2 kilometer)

Dank jullie wel voor de lieve reacties. En Lydia die bestseller wordt een eenmalige uitgave die wij zelf hopelijk op onze oude dag nog eens kunnen bekijken. We vinden het leuk dat jullie het graag lezen. Maar het meest trots ben ik op mijn ouders. 88 en 85 jaar en sinds kort aan de tebblet (zoals mijn vader schrijft) met mijn vader app ik bijna elke dag en mijn moeder leest met veel plezier het verslag op de tablet. Dat is toch echt gaaaaf.
Vandaag een rustig dagje. We gaan naar Karlstad kijken of we een leuke camping in de buurt vinden om morgen  een fietstocht te doen over een oude spoorbaan. Deze Klaralvsbanan is 210 km lang. Rob en Yvon draaien hier hun hand niet voor om maar wij doen het toch maar rustig aan. We vinden al gauw een leuke camping ongeveer 7 km van de stad. We parkeren onze spullen in het huisje en gaan leeg naar het centrum. Kunnen we gelijk boodschappen halen onderweg terug. We blijven hier twee nachten en kunnen hier ook fietsen huren. Nou dat is helemaal geweldig. Laten we de motor een dagje staan en kunnen hier vandaan naar de Klaralvsbanan fietsen. Ongeveer 45 km fietsen dat is net leuk te doen. De stad Karlstad vinden we niet echt bijzonder en af en toe moeten we schuilen voor een fikse bui. We besluiten maar terug te gaan naar de camping lekker rustig aan doen even een wasje doen en de tassen klaar maken voor morgen. Inmiddels schijnt de zon weer en zit ik voor het huisje te tikken en de  eekhoorntjes klimmen tegen de bomen aan.

DAG 5 14 juni 2017 Karlstad en omgeving ( 0 kilometer ) (50 km gefiets)

Het is 10 uur de fietsen had Ag gisteren al geregeld bij de camping. De fietspaden zijn hier goed aangegeven met bijna identieke ANWB bordjes. Het is 7 kilometer naar het centrum en daar start ongeveer de route die we van plan zijn te fietsen. Een klein stuk van de Klaralvsbanan 19 km heen naar Forshaga  en via een andere route terug. Rud en Skara.Het pad is prima geasfalteerd. We rijden door een veld met wel duizenden in bloei staande lupines. Sinds nieuw Zeeland zijn we allebei verliefd op deze bloemen. Dit jaar in onze tuin verwachten we geen bloei. We hebben nog geen knop gezien. Het fietsen loopt voorspoedig en halverwege loopt er een hardloper achter Ag. Ze fiets iets langzamer en hij loopt een stukje in haar slipstream mee. In Forshaga eten we onze broodjes op met verse melk. De pastoor van de kerk (mooi bankje)  vind het fantastisch wat we allemaal doen. We stoppen nog bij de COOP en halen daar nog een mandarijn en  appel voor onderweg. Bijna op het eind hoort Ag een berichtje komen. Tja dat is spannend haar nichtje Maaike hoort vandaag de examen uitslag van het VWO. En gelukkig de door haar gestuurde foto verraad de uitslag. Wat een feest. We fietsen verder nu begint de bips en benen toch wel een beetje te verzuren. Nog even vol houden nog 7 km en we zijn weer bij het huisje. Moe maar voldaan een leuke dag. Nu is Den lekker biefstuk aan het make  met aardappeltjes en sla.

DAG 6 15 juni 2017 Karlstad -Falun (252 kilometer)

Vandaag een rijdag. We vertrekken met prima weer heerlijk om te rijden. Wat een bossen hebben ze hier er lijkt geen einde aan te komen. We stoppen in philipsstad, zien een leuk tankstation met een paar bankjes. Prima stopplaats. (Lees plasplaats) we rijden weer verder en weer bossen bossen en nog eens bossen. De geur is erg aangenaam. Ongeveer 50 km voor Falun krijgen we een bui. Bij een station staat een overdekte fietsenstalling. We besluiten te stoppen en voordat het erger wordt doen we de regenhoezen aan. Nou dat was maar goed ook. We kregen een bui, niet normaal. Later keken we op de Zweedse buienradar en de bui kwam  precies waar wij reden. We kwamen rond 15 uur bij het resort Framby Udde. We hebben een groot huisje met vloerverwarming prima keuken. We rijden 3 km terug naar een hele grote supermarkt. Daar is de AH XL niets bij. Na deze bui hebben we wel een gebakje verdiend vinden  we zelf. Morgen gaan we hier de kopermijn bezoeken.

• 15 Juni 2017 - 18:53

Marloes:

Geniet Neef en Agnes!!! Xxx

• 15 Juni 2017 - 21:27

Nell En Dick:

Zo te lezen genieten jullie. Wij hebben ook een spoorbaanfietstocht gemaakt toen we in Zweden waren, was er leuk. Kijken uit naar het volgende verslag. Veel plezier

• 15 Juni 2017 - 23:01

Pieter Domburg:

Opnieuw een prachtige reis. Doen jullie Noorwegen ook weer aan ? Komen we elkaar wellicht nog tegen.

• 18 Juni 2017 - 18:49

Lucia:

Hee daar!
    Wij zijn bijna gelijktijdig op vakantie. We hoppen rond in Frankrijk. Erg lekker ook. We fietsen niet, maar wandelen wel. Dat zorgt dat mijn Fitbit tevreden blijft, we begonnen in Courban, zijn nu in Nantua waar de Tour van start gaat in Juli en morgen gaan we naar Florac.
    Veel plezier daar en tot ziens of lezens

Verslag uit: Zweden, Falun

BMW Roadtrip door Scandinavie

De koffers zijn gepakt, de zijden lakens omgezoomd, Ag haar ooglapje ligt klaar( 24 uur per dag licht ) en de waterdichte zakken zijn getest op een pittige bui. Kortom we zijn er klaar voor. Dat Noorwegen ons zo zou bevallen hadden we wel kunnen voorspellen. Prachtige fjorden, gletsjers en de mooie wegen maken het plaatje compleet. Dit jaar doen we het daarom nog maar eens over. We nemen de tijd, ( lang leve de levensloopregeling) willen extra genieten en plannen ook maar alvast wat regendagen in. Die zullen we vast en zeker krijgen en gebruiken we dan maar om de was te doen. Het plan is vooralsnog om via Kiel-Gotenborg, Zweden en Finland door naar de Noordkaap te rijden en via de mooie Lofoten terug naar het zuiden van Noorwegen. Van de avonturen die we meemaken maken we weer een verslag voor het fotoboek om het later nog eens terug te lezen op onze oude dag. Dit verslag willen we graag met jullie delen maar voel je zeker niet verplicht alles te lezen. Natuurlijk wensen we jullie allemaal ook een fijne vakantie.

Groetjes Dennis en Agnes